#latergram: ezt viseltem februárban

#latergram: ezt viseltem februárban

Februárban volt egy pillanat, amikor annyira menőn néztem ki, hogy The Violaannák néven akár indie zenekart is alapíthattam volna. 

Igen, februárban - ami nem ma volt. Úgyhogy ez a bejegyzés tulajdonképpen olyan, mint Instagramon a #latergram posztok. Ezt légyszi, most az egyszer nézzétek el nekem, ígérem, hamar felveszi a blog a való élet ritmusát.

AMP_8804.jpg

Akkor még csak tervezgettem a blogot, de a blog fotósa, Ancsa már akkor is olyan képeket lőtt rólam, amiket sajnáltam volna a gépem C: meghajtóján hagyni csak azért, mert IRL mindjárt nyár van.

A menőség oka pedig az volt, hogy több éves keresés után végre én is megtaláltam a tökéletes kalapot.

AMP_8830.jpg

Hogy milyen számomra a tökéletes kalap? Ha azt hiszitek, minimum 10 kritériumnak kellett megfelelnie, tévedtek. Csak két elvárásom volt:

 1. Menjen rá a fejemre. (Ez az esetek 99%-ában nem teljesül.)
 2.  Tetsszen. (Ez elég sokszor teljesül, viszont csak az egyes ponttal együtt játszik.)
Molnár Viola Anna outfit kalap

Ha ti nálam szerencsésebb helyzetben vagytok, és az egyes számú kritérium nem okoz nektek problémát, akkor az alábbi szempontok szerint válasszatok fejfedőt:

 • ha hosszúkás arcotok van, tulajdonképpen minden jól fog állni, egyedül a túl magas kalapokat érdemes elkerülnötök, mert azok optikailag még inkább nyújtanak
 • ha széles az arcotok (mint nekem), ne húzzátok a homlokotokba, inkább kicsit hátravetve viseljétek, mert ezzel hosszíthatjátok az arcotokat
 • kerek archoz a magas és szélesebb karimájú kalap lesz a tuti
 • ha pedig alacsonyak vagytok (mint én), a kalapotok karimája ne legyen szélesebb a vállatoknál, különben össze fog titeket nyomni.
AMP_8835.jpg

Hogy hogyan viseljétek?

Úgy, ahogy szeretnétek.

Hogy én mivel viselem:

alapdarabokkal - mert szerintem egy kalap már önmagában is elég hangsúlyos, és nagyon könnyen jelmezszerűvé válik egy outfit, ha túl van tolva.

  AMP_8822.jpg

  Éppen ezért előszeretettel ignorálom mindazt, amit a Pinteresten "how to wear a hat" címszó alatt talál az ember:

  a rojtos bőrmellényeket, a hippiruhákat, a hosszú nyakláncokat, és a cowboy csizmákat - mert ezekben úgy néznék ki, mint egy wannabe...

  AMP_8815.jpg

  Én már kikísérleteztem, hogy számomra mi működik, és az ebben az esetben ez - ti viszont kísérletezzetek bátran, mert könnyen lehet, hogy számotokra valami egészen más lesz működőképes...

  Csók,

  Vio

  AMP_8848.jpg