Black Friday ALERT: ezt a 4 kérdést mindenképp tedd fel magadnak, mielőtt vásárolnál

Black Friday ALERT: ezt a 4 kérdést mindenképp tedd fel magadnak, mielőtt vásárolnál

Mivel ezt a cikket online olvasod, merem feltételezni, hogy van e-mail fiókod - márpedig ha van, akkor rengeteg hírlevél hívta fel a figyelmed arra, hogy közeleg a Black Friday. (Persze az e-mailek nem olyan rezignáltan közölték ezt, mint én, hanem valahogy így: JÖN! JÖN!!! JÖN!!!!!) Ez pedig egy remek alkalom arra, hogy elmondjam, miket érdemes átgondolnod, mielőtt eszeveszett költekezésbe kezdenél.


Nem akarlak lebeszélni a vásárlásról, hiszen ha tudod, mit csinálsz, akkor a Black Friday remek alkalom például egy kis gardrób frissítésre:

a legtöbb ruhát, cipőt, és kiegészítőt ilyenkor jelentős kedvezménnyel vásárolhatod meg.

Az viszont fontos, hogy tényleg tudd, mit csinálsz! Legyen határozott elképzelésed!


Tudd, hogy mit és miért szeretnél megvenni, ellenkező esetben nem te húzol hasznot az akciókból, hanem az akciók belőled.

Ahhoz pedig, hogy tudd mit csinálsz, nem kell mást tenned, mint megválaszolnod 4 kérdést. Ha mind a négyre igen a válaszod, akkor - de csak akkor! - gratulálok, épp jó üzletet készülsz csinálni!

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

1.Tényleg szükséged van rá?

Van valami, amire tényleg szükséged van? Valami, amire régóta vágysz, de eddig nem engedhetted meg magadnak? Valami, ami úgy érzed, valóban hiányzik a gardróbodból?

Ha a válaszod igen, akkor ez egy jó alkalom arra, hogy kedvezményesen juss hozzá ahhoz, amit amúgy is megvennél.

Ha például egy minőségi télikabátot szeretnél, vagy egy márkás farmert, amit aztán évekig hordhatsz (és aminek épp ezért el is kérik az árát), akkor valóban érdemes megvenned az adott darabot akciós áron!

Ha viszont nem jut eszedbe semmi konkrét, akkor inkább kerüld el messzire az üzleteket és a webshopokat, mielőtt megvennél néhány olyan dolgot, amire valójában semmi szükséged…


Amikor 50-60-70%-kal olcsóbban veszel meg valamit, amire semmi szükséged, olyankor valójában a kelleténél 30-40-50%-kal több pénzt dobsz ki az ablakon.

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

2. Megkönnyítené az életedet, ha a tiéd lenne, amit épp megvenni készülsz?

Amikor lelkesen gépeled az adataidat a check-outnál, fizetés előtt azért még gondold át, hogy az, amit épp meg akarsz venni, megkönnyítené-e az életedet bármilyen szinten.

Ha például megtaláltad a tökéletes alkalmi cipőt, aminek a birtokában végre elfelejtheted az állásinterjúk előtti nincsmitfelvennem parát, akkor hajrá! Vedd meg! De csak akkor!

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

3. Biztos tudod, hogy mit veszel?

Méret, anyagösszetétel, színárnyalat - néhány dolog, ami nagyon félre tud menni, ha online vásárolsz ruhát, cipőt, kiegészítőt, vagy kozmetikai termékeket.


Ha egy adott márka régi kedvenced és már pontosan ismered a méretskálájukat, akkor online is nyugodtan vásárolhatsz tőlük - a számodra ismeretlen terepet viszont nem biztos, hogy Black Friday alkalmából kellene felfedezned…

Ezen a napon “kísérletezni” olyan márkákkal, amiktől korábban még sosem vásároltál, elég rizikós.

Sminktermékeket és parfümöt pedig semmiképp ne rendelj online, ha élőben még nem próbáltad ki őket!

Ahogy könyvet sem a borítója alapján ítélünk, úgy egy parfüm illata sem derülhet ki az üvege alapján.

4. Akkor is vágynál az adott dologra, ha nem lenne akciós?

Ha már hetek vagy hónapok óta vágyakozol valami után, aminek eddig sokalltad az árát, akkor nyugodtan meglepheted magad vele, amikor épp akciós. (Ha évek távlatáról beszélünk, akkor főleg!)

Ha viszont csak akkor figyeltél fel valamire, amikor megláttad, milyen csábító kedvezménnyel kínálják, inkább felejtsd el azt a valamit!

SHEIN -2-Your Online Fashion T-shirts

Ha nem akarsz lemaradni a többi bejegyzésről, a Facebook-on itt találsz meg, az Instagramon pedig itt.