Az új fekete

Majd akkor viselek mást a fekete helyett, amikor találok egy annál is sötétebb színt - gondoltam sokáig. Aztán addig-addig olvasgattam Mengyán Eszter blogján a színelemzésről szóló bejegyzéseket, hogy mire észbe kaptam, már azt szerettem volna tudni, milyen színek emelnék ki igazán a karakteremet - azaz mi lenne számomra ideális esetben az új fekete. Eszter jött, kielemzett, és választ adott a kérdésemre.

Hogy mi lehet rosszabb, mint a gyötrő, szerelmi szenvedés? Sminkeletlen arccal, letakart hajjal ülni egy tükörrel szemben és saját magadat bámulni két órán keresztül.

Merthogy így történik a színtípus elemzés: a színtanácsadó megérkezik, tart egy rövid elméleti előadást a színekről, majd letakarja a frizurádat, és nagyjából 100 kendőt tesz egymás után az arcodhoz, hogy megállapítsátok, mi előnyös és mi nem.

Természetesen csak viccelek: ha nincsenek illúzióid saját magaddal szemben, akkor egyáltalán nem lesz kényelmetlen a helyzet - ráadásul ha olyan jófej a színtanácsadó, mint Eszter, akkor ő maga is smink nélkül érkezik, hogy kevésbé frusztráljon téged a szituáció.

Sötét tél

A színtípusok részletezésébe most nem mennék bele, egyrészt mert nem vagyok szakértő, másrészt mert Eszter blogján (itt találjátok a blogot) szinte minden hasznos infot megtaláltok a témáról.

Maradjunk annyiban, hogy a nagyjából 2 órás szeánszunk végére egyértelműen kiderült, hogy


jómagam a sötét telek csoportjába tartozom: a hideg, élénk, de sötét színek állnak igazán jól - azaz feketével és sötét színekkel érdemes feltöltenem a ruhatáramat. Tehát számomra nincs új fekete - mert a régi a lehető legjobb.

Mivel kislány koromban nem Disney hercegnő akartam lenni, hanem Morticia Addams, egy kicsit sem voltam csalódott amiatt, hogy a pasztell-, tört- és púderes árnyalatokat kerülnöm kell.
Mint kiderült, az a rengeteg fekete-, fehér-, és sötétszürke holmi, amit az évek során felhalmoztam, mind telitalálat!
De mivel az volt a célom, hogy némi színt vigyek az életembe, addig nem nyugodtam, amíg be nem szereztem a tökéletes, vörösbor színű szövetkabátot - és az ugyanolyan színű rúzst.

Íme, elvileg így néz ki egy tökéletes “sötét tél” szett! Hogy tetszik?

Viola Anna Weidinger Zsófi
Viola Anna Weidinger Zsófi
Viola Anna Weidinger Zsófi
Viola Anna Weidinger Zsófi
Viola Anna Weidinger Zsófi
Viola Anna Weidinger Zsófi

Fotó: Weidinger Zsófi

Kabát: Zara

Pulcsi és farmer: H&M

Cipő: Vagabond

Táska: Mango

Köszi, hogy végigolvastad! Ha nem akarsz lemaradni a többi bejegyzésről, a Facebookon itt találsz meg, az Instagramon pedig itt.

Ha pedig van még pár perced, olvass el egy korábbi bejegyzést is!